Lillemor Löfgren

Om mig

Född och uppvuxen i Ryd, Småland.

Mer eller mindre hela livet har jag ägnat mig åt skapande verksamhet - tecknat, målat, skulpterat. Jämte arbete och familjeliv har jag ständigt förkovrat mig på kvälls- och helgkurser i bl a måleri, kroki och keramik. Jag gjorde en rejälare satsning genom en ettårig heltidsutbildning i design, illustration och formgivning.

I samband med att familjen flyttade till Schweiz 2001 genomförde jag en treårig konstutbildning på en konstakademi i Basel. Sedan dess arbetar jag fullt ut med min konst. Jag har ett stort antal utställningar bakom mig, både separat och i grupp. Min meritlista omfattar även ett antal jurybedömda utställningar.

Sedan ett antal år har jag min ateljé i Mölle, vid Kullahalvön med dess fantastiska natur. Där målar jag bilder i akryl, med sand, spackel och nät som strukturskapare. Sällan penslar, mestadels trasor, svampar och rollers. Aldrig förgivna förlagor, endast fritt skapande, där bilden växer fram i "den skapande dialogen" mellan mig själv och motivet. Oförutsägbart, spännande - och en krävande process. Dessutom skulpterar jag i lera. Oftast kvinnogestalter, som i sin kroppshållning reflekterar min egen dagsform och attityd.

Jag är medlem i Konstnärernas Riksorganisation (KRO),  Nordvästra Skånes Konstnärsförening (NVSK), Föreningen Kullakonstnärer.

 

 

Mitt mobilnr:   0730-785954

Min mailadress:   lml.lofren@gmail.com